Nakon katastrofe u kvalifikacijama nisu krili razočarenje: Uništili ste ovaj sport

Latvijci se ne mogu pomiriti sa ispadanjem

Nakon katastrofe u kvalifikacijama nisu krili razočarenje: Uništili ste ovaj sport

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Latvije nije uspjela izboriti plasman na Eurobasket.

U novom formatu kvalifikacija, Latvijci su zauzeli posljednje mjesto u grupi iza BiH, Grčke i Bugarske.

Naša selekcija je dva puta dobila Latvijce, koji su ogorčeni na sistem kvalifikacija.

Poznata su sva dešavanja u košarkaškim krugovima na relaciji FIBA - Euroliga. NBA. Selekcije su igrale bez najboljih igrača, na kraju su ceh platili Latvijci.

Bez Porzingisa, Bertansa i još par igrača, Latvija je ostala bez Eurobasketa, što je izazvalo veliko ogorčenje tamošnje javnosti, a u Savezu nisu mogli da prešute.

"Uništili ste ovaj sport. Ništa ne opravdava lošu igru naših momaka, ali sramotno je da reprezentacije bitne utakmice igraju bez najboljih igrača radi nečijih ličnih interesa", saopštili su ogorčeni Latvijci.

Top Komentari

DamirT
Ako su toliko dobri sto nisu i sa C ekipom obezbijedili Eurobasket.Kako su mogli Srbija,Litvanija,Spanija itd...Ko gubi ima pravo da se ljuti
0 0
Realist
Naravno da su je unistili i Fiba i Euroliga a pogotovo NBA koja se uvjek nesto javlja oko postenja, jednakosti, reprezentacija, a ustvari najviše šteti košarci i sve je vise unistava tadi vlastitog profita
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi