Lazić odličan u porazu Mege od Olimpije
Foto: ABA

13 poena i sedam skokova bh. igrača

Lazić odličan u porazu Mege od Olimpije

M. Šljivak

Košarkaši Olimpije pobijedili su na gostovanju Mega Bemax 86:77 u utakmici 4. kola ABA lige.

Mega je dobro ušla u meč. Tim Dejana Milojevića je stekao jako brzo devet poena prednosti, ali su prvi period ipak izgubili. Olimpija je velikom serijom od 12:4 u završnom dijelu prve četvrtine prelaze u vodstvo 22:25.

Slovenački velikan je kontrolisao rezultat u drugoj dionici. Imali su u nekoliko navrata devet poena prednosti, ali Mega nije dopustila da se gosti još više odvoje i uspjeli su da u samom finišu prvog poluvremena smanje zaostatak na samo minus dva, 46:48.

Nakon što je Olimpija početkom treće dionice otišla na plus sedam (46:53), činilo se kako će igra iz prvog poluvremena biti preslikana. Međutim, domaći tim je uspio da nešto jačom igrom u odbrani okrenu rezultat u svoju korist i u posljednju dionicu su ušli sa pet poena prednosti, 68:63.

Međutim, Olimpija je u posljednjih deset minuta odradila odličan posao. Uspjeli su ponovo preuzeti vodstvo i na kraju su došli do pobjede u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jordan Morgan ih je vodio do trijumfa sa 20 poena, a Domen Lorbek je dodao 15. Kod Mege Nikola Rebić je ubacio 18 poena, a ponovo je sjajan bio i bh. reprezentativac Aleksandar Lazić. Ubacio je 13 poena, a imao je i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi