LBJ za povijest, Barnes u posljednjoj sekundi

NBA liga

LBJ za povijest, Barnes u posljednjoj sekundi

Midhat Šljivak

Tri meča NBA lige odigrana su sinoć, a do pobjeda su došli Cleveland, Houston i Golden State.

Još jedan meč protiv svog nekadašnjeg tima Miami Heata, odigrao je LeBron James, a još jednom je stigao do lagane pobjede.

Cleveland je lagano savladao Miami s uvjerljivih 114:88, a LeBron je susret završio s 23 poena, koliko je ubacio i Kyrie Irving. S druge strane za tim s Floride Luol Deng je ubacio 17 poena.

LeBron James je u ovom meču s 20. mjesta vječne liste strijelaca skinuo legendarnog centra New York Knicka Patricka Ewinga.

Također, vrijedi istaći i povredu Wadea kod Miamija...

Derbi Teksasa odigrali su u Dallasu domaći Mavericksi i Houston Rocketsi. Gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 108:101.

Ponovo je u dresu Raketa prednjačio James Harden. Ovog puta je svoj tim vodio do pobjede s 24 poena, a kod Dallasa je Dirk Nowitzki bio najefikasniji s 21 poenom.

Prava drama se odigrala u meču Golden State - Phoenix. Warriorsi su na kraju slavili sa 107:106 poenima Harrisona Barnesa u posljednjoj sekundi meča.

Prethodno je Stephen Curry trojkom vratio nadu Warriorsima u pobjedu, a sjajni šuter je vodio svoj tim sa 28 poena do pobjede, dok je kod Sunsa Eric Bledsoe ubacio 18.

NBA četvrtak:

Cleveland - Miami 114:88
Dallas - Houston 101:108
Golden State - Phoenix 107:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.