Ljepotica od 140 miliona eura

Asvel dobio novu dvoranu

Ljepotica od 140 miliona eura

Midhat Šljivak
Teme:

Francuski velikan Asvel predstavio je novu dvoranu. Otvorena je LDLC Arena u čiju izgradnju je uloženo nevjerovatnih 140 miliona eura.

Francuski velikan Asvel konačno je dobio savremenu dvoranu. Nakon što su godinama nastupali u dvorani Astroballe kapaciteta od 5.556 sjedećih mjesta, od danas je tim iz Villeurbanne vlasnik prave ljepotice.

Predstavljena je nova LDLC Arena. U njenu izgradnju uloženo je 140 miliona eura i izgrađena je po najvećim svjetskim standardima.

Veliko zadovoljstvo što će njegov tim konačno zaigrati u novoj dvorani istakao je legendarni košarkaš Tony Parker koji je vlasnik ovog kluba.

"LDLC Arena će biti jedna od najljepših dvorana na svijetu. Njeno otvaranje je kulminacija napornog rada u protekloj deceniji. Ovo je bila nevjerovatna ljudska avantura i u novu arenu ću ući s dosta emocija. Osvojili smo mnoge titule, izgradili akademiju, ali ne završava se svaki dan ovako veliki projekat", rekao je Parker.

Oglasi

LDLC Arena imat će kapacitet od 12.000 sjedećih mjesta za utakmice i 16.000 za koncerte.

Na krovu dvorane je 6.000 kvadratnih metara solarnih panela, dosta je zelenih površina oko dvorane, a dvorana je sposobna da automatski reguliše unutrašnju temperaturu i tako se gledaocima pruža maksimalan užitak za gledanje utakmica.

Također, svaki navijač će imati mogućnost da vidi svaki dio terena i da uživa u akciji, ali i da ima sve moguće usluge na mjestu gdje se nalazi.

Ovo je još jedna u nizu vrhunskih dvorana u košarkaškom svijetu. LDLC Arena je definitivno nešto prelijepo i nažalost, mi možemo samo sanjati o jednoj ovakvoj dvorani.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvi meč u novoj dvorani Asvel će odigrati već sutra kada će u 10. kolu Eurolige dočekati minhenski Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi