LeBron James bolji i od Michaela Jordana

Kralj srušio rekord star pola vijeka

LeBron James bolji i od Michaela Jordana

LeBron James svim silama 'gura' svoj Cleveland ka osvajanju šampionskog prstena u NBA ligi, a cifre koje je bilježio u prve tri utakmice finalne serije su dovoljne za ispisivanje novih stranica historije.

Košarkaš Clevelanda je u u njima ukupno ubacio 123 poena, po čemu je postao rekorder NBA lige. Sa prvog mjesta smaknuo je Ricka Barryja, koji je davne 1967. godine u prve tri finalne utakmice postigao jedan poen manje (122).

Dalje slijedi Jerry West, koji je 1969. godine upisao 118 poena, da bi James iza sebe ostavio i velikog Michaela Jordana, koji je u finalu 1993. godine postigao 117 poena u prve tri utakmice NBA finala.

Nevjerovatni LeBron James je u te tri utakmice bilježio 41 poen, 10 skokova i 8,3 asistencije po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.