James nezaustavljiv, Cavsi brejknuli Warriorse

NBA liga

James nezaustavljiv, Cavsi brejknuli Warriorse

Edmir Škorić

Košarkaši Cleveland Cavaliersa napravili su brejk u Golden Stetu u drugoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka u NBA ligi.

Cavsi su izgubili na gostovanju kod Warriorsa u prvom susretu, no u drugom su stigli do pobjede na krilima nevjerovatnog LeBrona Jamesa!

Kralj James je ubacio čak 39 poena uz 11 asistencija i 16 skokova. Time je najbolji košarkaš svijeta nadomjestio izostanak Kyriea Irvinga, te je poništio Klaya Thompsona, koji je na drugoj strani ubacio 34 poena.

Stephen Curry, lider Ratnika, ubacio je svega 19 poena uz očajnih 5 od 23 iz igre, odnosno 2-15 za tri poena. 

Prva četvrtina završena je rezultatom 20:20 iako su domaći imali u jednom trenutku i osam poena prednosti. U prvom dijelu druge dionice su domaći vodili, zatim su Cavsi preuzeli vodstvo, pa su na poluvremenu imali 47:45 vodstvo.

I na kraju treće je Cleveland zadržao prednost (62:59). James i društvo su u četvrtoj dionici otišli na dotad najveću razliku od 11 poena, ali je uslijedila serija Warriorsa, koji su uspjeli da poravnaju na 87:87, ali u produžetku su ipak ostali bez druge pobjede.

Finalna serija seli se sada u Cleveland, a treća utakmica igra se za dva dana. Zanimljivo da je i prvi susret završen produžetkom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.