Ni da pokuša: Nerealan potez LeBrona prilikom podbacivanja

Samo je odšetao

Ni da pokuša: Nerealan potez LeBrona prilikom podbacivanja

A. Čaušević

LA Lakersi su primorani da u potpunosti promijene svoj početni plan.

Nakon povrede Anthonyja Davisa te slabih predstava DeAndrea Jordana i Dwighta Howarda , Frank Vogel je morao potražiti alternativu na poziciji petice.

Na kraju je odlučio da tu poziciju popnu ko drugi nego LeBron James, već diz niz godina najbolji košarkaš svijeta.

James je u meču protiv Sacramento Kingsa pokazao da zapravo može igrati na bilo kojoj poziciji i to poprilično efikasno.

Naravno, ovaj 37-godišnjak počinje da postaje ekonomičan po pitanju svoje snage pa vrlo dobro zna u kakve duele se smije upuštati, u kakve ne.

Tako je bilo i prilikom podbacivanja kada je na drugoj strani stajao 211 cm visoki Damian Jones. Tada je LeBron napravio nerealan potez.

Kralj uopšte nije ni skočio već je samo odšetao preferirajući da prvu loptu da gostima te da se fokusira na ostatak utakmice.

Na kraju je meč završio sa 31 poenom, pet skokova i pet asistencija što je bilo dovoljno za treći uzastopni trijumf njegovog tima rezultatom 122:114.

Top Komentari

vence
Prilicno p.derski i nerespektivno prema protuvniku.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi