LeBronu 97 miliona za dvogodišnji ugovor
Foto - EPA

Sve je dogovoreno

LeBronu 97 miliona za dvogodišnji ugovor

M. Šljivak

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena LeBron James (37) dogovorio je dvogodišnji ugovor s Los Angeles Lakersima vrijedan 97.1 milion dolara.

LeBron je ulazio u posljednju godinu ugovora s Lakersima u kojoj će dobiti 44.5 miliona dolara. Odlučio je prihvatiti ponudu za nastavak saradnje s timom iz Los Angelesa i novi dvogodišnji ugovor od gotovo 100 miliona dolara.

Također, LBJ će imati takozvanu 'opciju igrača' za sezonu 2024/2025, odnosno moći će birati hoće li ostati u timu u ljeto 2024. godine.

Četverostruki NBA prvak u Los Angeles je stigao 2018. godine. S Lakersima je uzeo naslov dvije godine kasnije, ali prošle sezone tim je igrao katastrofalnu košarku i nije čak uspio ući u doigravanje.

LeBron je označen kao glavni krivac. Čak se špekulisalo da bi mogao i otići iz Lakersa, no od toga neće biti ništa i James će i dalje nositi dres ove NBA franšize.

Oglasi

Cilj je naravno napad na naslov prvaka. Za to će mu biti potrebno dosta pomoći koje u prošloj sezoni nije imao od ostatka ekipe.

S obzirom na novi ugovor vrlo je moguće da će LeBron u najjačoj ligi svijeta dočekati i sina Bronnyja koji bi za dvije godine mogao stići u NBA.

Nekoliko puta je isticao da bi rado zaigrao sa sinom u istoj ekipi, a to bi se lako moglo ostvariti jer ćemo LBJ-a u najjačoj ligi svijeta geldati barem do 2025. godine, odnosno do 40. rođendana.

LBJ je prošle sezone ubacivao 30.3 poena po meču, a u kompletnoj karijeri je ovaj čudesni košarkaš na prosjeku 27 poena po meču.

Podsjetimo, prije titule s Lakersima James je osvajao NBA naslov s Cleveland Cavaliersima i Miami Heatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi