Lebron James potpisao novi ugovor s Lakersima
Foto: EPA

Novi milioni za 'Kinga'

Lebron James potpisao novi ugovor s Lakersima

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige LeBron James (35) produžio je ugovor s Los Angeles Lakersima na još dvije godine za 85 miliona dolara.

James, koji će krajem mjeseca proslaviti 36. rođendan, ostat će u Lakersima do kraja sezone 2022/23. što će biti njegova 20 sezona u NBA ligi.

Kako prenosi ESPN, James će u nadolazećoj sezoni zarađivati 39.2 miliona dolara, 41.1 milion dolara u sezoni 2021/22., te 44.4 miliona dolara u zadnjoj sezoni. James je ove sezone predvodio Lakerse do prvog naslova u desetljeću i ukupno 17. u povijesti, dva prstena je osvojio s Miami Heatom (2012, 2013) i jedan s Cleveland Cavaliersima (2016).

Lakersi su u 'ispomoć' doveli još tri sjajna košarkaša, Montrezl Harrella, Dennis Schroedera i Marc Gasola te su opet najveći favoriti za obranu naslova prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi