LeBron James pretekao Nowitzkog na vječnoj listi
Također, LeBron se domogao četvrtog mjesta na listi igrača koji su ubacili 30 i više poena na meču, ali i u još nekim kategorijama

Sada juri Jordana

LeBron James pretekao Nowitzkog na vječnoj listi

Edmir Škorić

LeBron James je sada šesti najbolji strijelac u historiji NBA lige, pvi od aktivnih igrača.

James (34) je u porazu Los Angeles Lakersa od San Antonija ubacio 35 poena i iza sebe je ostavio Dirka Nowtizkog, koji je ostao na 31.187 poena nakon 20 godina igranja u NBA ligi.

James je do te brojke stigao za pet godina manje, a sada će "juriti" Wilta Chamberlaina koji ima 31.519 poena. Realna je šansa da da do kraja sezone nadmaši i Michaela Jordana koji je četvrti sa 32.292 poena.

Također, LeBron je sada postao četvrti igrač po broju mečeva na kojima je postigao najmaje 30 poena, a u toj kategoriji je bez premca Jordan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi