Ako se po jutru dan poznaje, Dončić bi mogao biti nasljednik LeBrona Jamesa
Iako ima samo 19 godina, Dončić već u prvim mečevima NBA lige pokazuje da se već sada može nositi sa najboljim košarkašima današnjice.

Sjajna statistika na samom početku

Ako se po jutru dan poznaje, Dončić bi mogao biti nasljednik LeBrona Jamesa

Sjajni slovenski košarkaš Luka Dončić vrlo brzo je postao popularan u NBA ligi. 

Dončić je ljetos izabran kao 2. pick prve runde na draftu, a već je nakon prve tri utakmice u sezoni uspio da zaludi sve Amerikance.

Luka je sinoć, na utakmici protiv Chicago Bullsa, postigao 19 poena uz šest asistencija, pa je sada došao do prosjeka od 17,6 poena i 4,4 asistencije nakon tri meča.

Zanimljivo, on je jedini košarkaš uz LeBrona Jamesa kojem je za rukom pošlo da u rookie sezoni nakon prve tri utakimice ima barem 17 poena i četiri asistencije po meču.

Ako se po jutru dan poznaje mladi Slovenac bi trebao biti naredna velika zvijezda najjače košarkaške lige na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi