LeBron James ruši rekorde - Bryant noćas dva puta stradao

Zvijezda Cavsa dominira

LeBron James ruši rekorde - Bryant noćas dva puta stradao

D. Rakanović

Prva zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James predvodio je svoju ekipu do najvećeg preokreta u istoriji play-offa protiv Indiane (119:114) u trećoj utakmici serije. 

Cavsi su gubili sa 26 poena razlike početkom trećeg perioda, ali su sjajnom igrom Jamesa i družine u drugom poluvremenu došli do velikog trijumfa. 

James je noćas uspio da popravi neke lične rekorde. 

Utakmicu je završio sa triple-double učinkom postigavši 41 poen, uz 13 skokova i 12 asistencija.

Kralj je noćas uspio da prestigne Kobe Bryanta (5640) na trećem mjestu liste najboljih strijelaca u play-offu.

James sada ima 5.670 poena, a ispred njega su još samo velikani košarkaške igre Kareem Abdul-Jabbar sa 5.762 poena i Michael Jordan sa 5.987 poena. 

Ukoliko nastavi da pruža ovakve partije, James će vjerovatno već do kraja ovogodišnjeg doigravanja izbiti na čelo ove liste. 

Zanimljivo da je noćas pretekao Kobe Bryanta (292) i po broju pogođenih trojki te izbio na četvrtu poziciju sa 295 ubačaja. U toj kategoriji je neprikosnoven Ray Allen sa 385 pogođenih trojki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi