LeBron James se sprema da uzvrati udarac

Wade u Cavsima?

LeBron James se sprema da uzvrati udarac

E. Škorić

Kevin Durant odlučio je da napusti Oklahomu i da pređe u redove Golden State Warriorsa.

Za mnoge je tako ova NBA zvijezda postala izdajnik. Prešao je u tim u kojem bi lako mogao do naslova, pošto se udružio s "mašinama" kao što su Stephen Curry, Draymond Green ili Klay Thompson.

A očito se LeBron James naljutio i želi da uzvrati udarac. Aktuelni NBA prvaci, Cleveland Cavaliersi, svjesni su da teško mogu opet parirati Warriorsima s istim igračkim kadrom.

Ok, tu su James, Love, Irving, Smith, Thompson... no protiv trija Durant - Curry - Thompson treba još neko. Taj neko, tvrde američki mediji, trebao bi da bude Dwayne Wade.

On je trenutno slobodan agent, Miami mu je ponudio 40 miliona dolara za novi dvogodišnji ugovor, no on se premišlja. Nije tajna koliko su dobri prijatelji James i Wade i upravo Kralj bi mogo da nagovori svog nekadašnjeg saigrača da mu se pridruži.

James je s Wadeom harao NBA ligom u Miamiju, a sada bi mogli da nastave svoju dominaciju u dresu Clevelanda. 

Ukoliko bi se sve to ostvarilo, Wade zaigrao s Jamesom u Cavsima, onda imamo garantovana nova finala između Cavsa i Warriorsa. A onda neka pobijedi bolji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi