LeBron je 2010. godine odabrao Knickse, ali oni su sve upropastili

Sve je moglo biti drugačije

LeBron je 2010. godine odabrao Knickse, ali oni su sve upropastili

M. Šljivak

LeBron James je bez ikakve dileme jedan od najboljih košarkaša koji se ikada pojavio.

Trostruki NBA šampion godinama je međutim bio bez titule prvaka, a prve uspjehe je napravio s Miami Heatom gdje je postao šampion u dvije uzastopne sezone i to 2012. i 2013. godine.

Član tima s Floride LBJ je postao dvije godine ranije. U velikoj odluci koju je saopštio odabrao je Heat umjesto Clevelanda gdje je nastupao sedam godina, a ako je vjerovati američkim medijima, ekipa iz Miamija nije bila njegov prvi izbor.

LeBron je 2010. godine želio da potpiše za New York Knickse. Ipak, sastanak s očajnim rukovodstvom kluba je promijenilo njegovu odluku i James je završio na Floridi.

"Svi su mi rekli da su Knicksi bili njegovi prvi izbor. Imali su sastanak, Donnie Walsh je bio u kolicima, a Dolan (vlasnik kluba) je jednostavno bio Dolan (rijetko ga ko voli i poštuje). Ništa nisu spremili za sastanak. Sve je bilo katastrofalno", rekao je u svom podcastu novinar Bill Simmons.

James se potom odlučio na odlazak u Heat s kojim je osvojio dva naslova u četiri godine, a potem se ponovo vratio u Cleveland.

Cavse je napustio ponovo nakon četiri godine i trenutno igra svoju drugu sezonu u dresu Los Angeles Lakersa.

S druge strane Knicksi se i dalje pate. Jedna su od najlošijih ekipa lige i ništa ne sluti da će doći bolja vremena za tim iz New Yorka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi