NBA liga se vraća 31. jula?
Foto - EPA

Komesar lige predložio datum

NBA liga se vraća 31. jula?

M. Šljivak

NBA liga trebala bi se vratiti 31. jula.

Takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta prekinuto je u drugoj sedmici marta nakon što je košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na koronavirus, a sedmicama unazad se špekulisalo o potencijalnom povratku na parkete najboljih košarkaša današnjice.

Prvi čovjek lige Adam Silver održao je razgovore s predstavnicima klubova. Nakon razgovora preciziran je datum 31. juli kao datum kada bi se trebala nastaviti sezona.

Konačna odluka će prema navodima ESPN-a biti donijeta naredne sedmice, a izvjesno je da se na parket neće vratiti sve ekipe.

Raspravljano je o raznim scenarijima za nastavak sezone, a vidjet ćemo za šta će se na kraju odlučiti rukovodstvo lige.

Većina generalnih menadžera je za opciju da se odmah odigra doigravanje i to je opcija kojoj su za sada vjerovatno i najbliži u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi