Lebron se ponovo upisao u istoriju
Foto: EPA

Novo dostignuće Kinga

Lebron se ponovo upisao u istoriju

Aktuelni šampion Cleveland je nakon nevjerovatnog preokreta savladao Indijanu u gostima (119:114) i poveo sa 3:0 u prvoj rundi play-offa. 

LeBron James odigrao je fantastičan meč, zabilježivši 41 poen, 13 skokova i 12 asistencija. Popularnom Kingu ovo je bio 17. triple-double u doigravanju, odnosno deveti u play-offu sa najmanje 30 postignutih poena, čime je pretekao legendarnog Oscara Robertsona.

Ispred njega samo je Magic Johnson sa 30 triple-double učinaka u doigravanju.

James je noćas zabilježio 202. nastup u play-offu, te je došao do 20. uzastopne pobjede u prvoj rundi doigravanja.

On je ponovo bio ključni igrač Cavsa u duelu sa Pacersima, a uspio je i da pretekne Kobeja Bryanta na vječnoj listi najboljih strijelaca u play-offu. On je trenutno na cifri od 5.670 koševa. Na čelu je legendarni košarkaš Chicago Bullsa Michael Jordan (5.987), dok je na drugom mjestu Kareem Abdul-Jabbar (5.762).

Oh my LeBron. His teams have won 20 straight first-round games, tying the longest streak since playoff expansion in 1983-84.

Објава коју дели SportsCenter (@sportscenter) дана

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi