LeBron sinoć srušio Crnu mambu, odao mu veliko poštovanje na patikama

Kakva noć za Jamesa

LeBron sinoć srušio Crnu mambu, odao mu veliko poštovanje na patikama

Edmir Škorić

LeBron James je bio svjestan da će protekle večeri nadmašiti svog idola Kobea Bryanta po broju poena u NBA ligi, pa je za duel s Philadelphijom nosio posebne tenisice.

James je ubacio 29 poena u porazu Lakersa od Phile, ali već u trećoj dionici je nadmašio Bryanta i postao treći igrač u historiji NBA lige po broju poena.

Ispred njega su još Karl Malone sa 36928, te nedodirljivi Kareem Abdul-Jabbar sa 38387 poena, dok je LeBron ubacio 33655 poena.

U meču protiv 76ersa nosio je tenisice na kojima je bila posvećena poruka Crnoj mambi, čovjeku koji je obilježio jednu eru NBA lige i zbog kojeg James, uostalom, danas i nosi dres Lakersa.

Kobe je pet puta bio NBA prvak, 18 puta igrao All-Star mečeve, dva puta je bio najbolji strijelac lige, dva puta MVP velikog finala, a između ostalog ubacio je rekordnih 81 poen, što je drugi najviši učinak jednog igrača u historiji NBA. Ispred njega je tek Wilt Chamberlain koji je 1962. zabio nestvarnih 100 poena u jednoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi