LeBron: U drugoj utakmici ću biti bolji
Foto: EPA

James pred večerašnju utakmicu sa Bostonom

LeBron: U drugoj utakmici ću biti bolji

Cleveland Cavaliersi će večeras odigrati drugi meč finalne serije Istoka protiv Boston Celticsa, nakon što su u prvom lagano savladali Celticse rezultatom 117:104.

U prvom susretu finala Istoka ponovo je briljirao fantastični LeBron James, postigavši 38 poena, uz devet skokova i sedam asistencija, a iako bi svaki igrač bio sretan nakon ovakvog izdanja, to izgleda nije slučaj kada je Kralj u pitanju.

Naime, on nije bio posebno zadovoljan svojim izdanjem, te smatra da mora, i može, biti još bolji.

"Nisam se osjećao najbolje prošle noći, ali sutra će biti puno bolje", započeo je James.

"Moje tijelo, na neki način, odlučuje da li će biti dobro ili ne. Uglavnom nije, ali sada nije loše. Znao sam da se neću osjećati bas najbolje nakon utakmice, i ne osjećam se dobro ni sada, ali znao sad da će se ovo desiti nakon 10 dana bez igranja utakmica. Biću puno bolji u drugoj utakmici", izjavio je sjajni James.

LeBron je u prvoj utakmici protiv Bostona odigrao svoju sedmu uzastopnu utakmicu sa preko 30 poena, što je zadnji put pošlo za rukom legendarnog Shaquilleu O'Nealu u sezoni 2002/2003.

"Samo sam pokušavao biti agresivniji. Kao što sam rekao i nakon utakmice, uvijek pokušavam biti agresivan na otvaranju serije kada igramo u gostima", dodao je James.

Druga utakmica finalne serije Istoka je će se odigrati u Bostonu, večeras u 02:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi