Lee uz zvuk sirene za pobjedu Memphisa, Chicagu derbi Istoka

NBA liga

Lee uz zvuk sirene za pobjedu Memphisa, Chicagu derbi Istoka

Midhat Šljivak

Pored susreta Golden State - Brooklyn u kojem je domaći tim upisao pobjedu, sinoć su u NBA ligi odigrane još tri utakmice, a pobjede su upisale ekipe Memphisa, Chicaga i Dallasa.

Najviše uzbuđenja bilo je u FedEx Forumu u Memphisu gdje su domaći Grizzliesi poenima Courtneya Leeja sa zvukom sirene došli do pobjede nad Sacramnto Kingsima 111:110.

Kingsi su dominirali većim dijelom utakmice. Od samog početka su imali veliku prednost, ali domaći košarkaši nisu odustajali. Iako su imali i 25 poena prednosti, gosti iz Sacramenta nisu uspjeli da zadrže vodstvo. Lee je sa zvukom sirene pogodio nevjerovatan šut za pobjedu Memphisa.


U duelu trenutno najboljih ekipa Istoka, Chicago Bullsi su kao gosti savladali Toronto Raptorse rezultatom 100:93. Ključnu prednost u ovom susretu Bullsi su stekli krajem treće i početkom četvrte dionice, te su do kraja bez većih problema priveli meč kraju za sedmu pobjedu u ovoj sezoni.

Do pobjede je tim iz Chicaga vodio sjajni Pau Gasol sa 27 poena i 11 skokova, dok je na drugoj strani Lowry ubacio 20.



Dallas Mavericksi su predvođeni Dirkom Nowitzkijem pregazili na svom parketu Philadelphija 76erse 123:70... Nowitzki je sa 21 poenom vodio Mavse do nove pobjede, a povratnik na parkete Michael Carter-Williams je kod gostiju ubacio 19 poena.

NBA rezultati:

Memphis - Sacramento 111:110 (Conley 22p / Gay 25p)
Toronto - Chicago 93:100 (Lowry 20p / Gasol 27p)
Dallas - Philadelphia 123:70 (Nowitzki 21p / Carter-Williams 19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.