Legenda košarkaša Barce Chicho Sibilio preminuo u 60. godini
Sibilio je za Barcu igrao 13 sezona

Legendarno krilo tima iz Blaugrane

Legenda košarkaša Barce Chicho Sibilio preminuo u 60. godini

Chicho Sibilio, legendarno krilo Barcelone, te nešto kasnije i Baskonije preminuo je noćas u 60.godini, objavio je košarkaški savez Dominikanske Republike.

Iako je rođen u ovoj državi Sibilio je nekoliko godina nastupao i za španjolski nacionalni tim a u Barci je proveo 13 sezona.

S timom iz Blaugrane osvojio je pet nacionalnih prvenstava, osam puta u Kupu Kralja, dva puta ondašnji Kup pobjednika kupova i jedan Kup Radivoja Koraća. 1989 godine prešao je u Baskoniu gdje se zadržao sve do 1993 godine. 

Za Furiju je debitirao na OI u Moskvi 1980 godine a srebrenu medalju s reprezentacijom osvojio je na Eurobasketu 1983 godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti