Spektakularan roster Barcelone za novu sezonu
(Foto: EPA)

Bit će glavni favoriti za trofeje

Spektakularan roster Barcelone za novu sezonu

M. Šljivak

Ekipa Barcelone u novu sezonu ulazi sa zaista spektakularnim rosterom.

Legendarni terener Svetislav Pešić dobio je nekoliko vrhunskih pojačanja za novu sezonu kojoj Barca želi pokoriti Evropu, ali i nakon pet godina osvojiti naslov prvaka Španije.

Najveće ime koje je stiglo u redove katalonskog velikana je svakako Nikola Mirotić, koji je prethodnih nekoliko godina pružao sjajne partije u NBA ligi, a od pojačanja tu su još zaista odlična imena Alex Abrines, Brandon Davies, Cory Higgins.

Pešić će na raspolaganju imati zaista čudesan tim, koji će biti glavni favorit u Euroligi, ali i ACB ligi, a on izgleda ovako:

PG: Thomas Heurtel, Kevin Pangos

SG: Cory Higgins, Kyle Kuric, Pau Ribas

SF: Alex Abrines, Adam Hanga, Rolands Smits

Potražite više informacija na temu Euroleague:

PF: Nikola Mirotic, Victor Claver, Pierre Oriola

C: Brandon Davies, Ante Tomic, Artem Pustovyi

Top Komentari

MSOZ101
Nece nista moci Realu u Spaniji, a u Euroligi ce doci do F4 i bice porazeni u prvoj tekmi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi