Leonard: Ne igram za navijače, ne idem rušiti rekorde

Košarkaš Raptorsa ima samo jedan cilj

Leonard: Ne igram za navijače, ne idem rušiti rekorde

Toronto Raptorsi su u četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige savladali (105:92) Golden State Warriorse na njihovom terenu i poveli sa 3-1.

Naravno, Raptorse je do pobjede nosio sjajni Kawhi Leonard.

Leonard djeluje poput čovjeka na misiji, a ona je skoro gotova jer su njegovi Raptorsi sada na korak do titule NBA prvaka.

Nakon posljednje utakmice u Oracle Areni, novinarka ESPN-a Doris Burke je pitala Leonarda kako uspijeva tokom mečeva ostati strpljiv, ali svejedno zadržati produktivnost.

"Ne igram 'herojsku košarku'. Ne igram za navijače. Samo igram da pobijedim. Nisam tu da bih pokušavao rušiti rekorde ili slično... Sve dok pomažem svom timu da pobjeđuje zadovoljan sam", krako je poručio Leonard.

Leonarda možda ne zanima individualna statistika, ali je ponovo pružio sjajnu partiju koju je završio sa 36 poena i 12 skokova.

Već u noći sa ponedjeljka na utorak, Kawhi Leonard ima priliku upisati se u historiju i odvesti Raptorse do prve titule NBA prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi