Manjinski vlasnik Warriorsa žestoko kažnjen zbog incidenta sa Kyleom Lowryjem
Foto: Screenshot

Stevensu izrečene sankcije

Manjinski vlasnik Warriorsa žestoko kažnjen zbog incidenta sa Kyleom Lowryjem

Osim dosta lagane pobjede Toronto Raptorsa u Oracle Areni nad oslabljenim Golden State Warriorsima, treću utakmicu finalne serije NBA lige obilježio je i incident u kojem su učestvovali košarkaš gostiju Kyle Lowry i jedan od manjinskih vlasnika domaće franšize.

Playmaker Toronta se tokom četvrte četvrtine bacio u prvi red gledališta ne bi li došao do lopte koja je išla u aut, da bi ga potom muškarac koji je sjedio u prvom redu odgurnuo.

Došlo je do verbalnog sukoba između Lowryja i tada nepoznatog muškarca.

Međutim, kasnije se saznalo da je zapravo riječ o jednom od vlasnika domaćeg tima, Golden State Warriorsa, Marku Stevensu.

Warriorsi su odmah nakon incidenta uputili izvinjene Raptorsima i Lowryju, te poručili da će Stevensu biti zabranjem dolazak na preostale utakmice finalne serije.

Međutim, to nije sve od sankcija za manjinskog vlasnika franšize iz Oaklanda.

NBA liga i Golden State Warriorsi su nešto kasnije saopštili da je Marku Stevensu zabranjeno prisustvovanje utakmicama NBA lige i svim aktivnostima Warriorsa u sljedećoj godini.

Također, kažnjen je sa 500.000 dolara zbog guranja i psovki upućenih Kyleu Lowryju.

Naznačeno je da zabrana za Stevensa momentalno stupa na snagu te da se odnosi i na predsezonu i na novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije