Leonard predvodio Spurse do pobjede nad Memphisom
Foto: EPA

Pobjeda San Antonija za 3:2 u seriji

Leonard predvodio Spurse do pobjede nad Memphisom

Ekipa San Antonio Spursa došla je veoma blizu plasmana u narednu rundu play-offa nakon pobjede nad Memphis Grizzliesima rezultatom 116:103.

Grizzliesi su dosta dobro otvorili utakmicu, a prvo poluvrijeme je bilo rezultatski veoma neizvjesno. Ni jedna ekipa nije uspjevala ostvariti osjetniju prednost pa se na odmor otišlo rezultatom 55:49 za domaćine iz Teksasa.

Treću četvrtinu odlično otvaraju Spursi koji prave seriju od 26:14, te u jednom trenutku dostižu i 18 poena prednosti. Mike Conley je, ipak, držao Memphis u igri, a početkom zadnjeg perioda gosti prilaze na samo četiri poena zaostatka.

San Antonio, međutim, nije dozvolio preokret gostiju, te je novom serijom vratio uvjerljivo vodstvo koje je zadržao do kraja utakmice.

Trenutni rezultat u seriji je 3:2 za San Antonio, a pobjednici će, u narednom krugu, snage odmjeriti sa Houston Rocketsima.

Spurse su do pobjede predvodili Kawhi Leonard sa 28 i Patty Mills sa 20 poena, dok je odličnu partiju pružio i iskusni Tony Parker koji je upisao 16 poena, dva skoka i šest asistencija.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi je bio Mike Conley sa postignutih 26 poena, dok je Marc Gasol upisao 17 poena, pet skokova i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije