Leotar prekinuo pobjednički niz Sobode

Prvenstvo BiH

Leotar prekinuo pobjednički niz Sobode

Midhat Šljivak

Leotar je u 14. kolu prvenstva BiH savladao Slobodu rezultatom 92:86 i prekinuo je pobjednički niz od četiri utakmice tuzlanskog tima.

Sloboda je bolje ušla u meč. Nakon deset minuta igre imali su gosti devet poena prednosti (19:28), ali su zatim stali.

Leotar je i tokom drugog perioda međutim bio u zaostatku. Na odmor se otišlo sa plus četiri u korist Tuzlaka (44:48), da bi igra Slobode pala krajem treće dionice.

Koristio je domaći tim svaku priliku u tim trenucima, došli su do preokreta i nakon 30 minuta igre bilo je plus sedam u korist Leotara, 73:66.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaći košarkaši su kontrolisali rezultat u posljednjoj dionici. Iako je Sloboda dolazila blizu, nije tim Damira Mulaomerovića uspio da vrati prednost na svoju strani i upisao je poraz.

Marko Rikalo je sa 22 poena predvodio Leotar do pobjede, Ivan Pendić je dodao 18, dok je kod Slobode najefikasniji bio Sani Čampara sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi