Leotar, Student i Mladost sigurni

Liga 12, treće kolo

Leotar, Student i Mladost sigurni

Edmir Škorić

Student Leotar i Mladost slavili su sigurne pobjede u trećem kolu Lige 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Heregovine.

Student je u Mostaru ugostio Radnik, te je slavio uvjerjivo sa 74:56. Domaćin je loše otvorio meč, pa je Radnik imao plus dva  (12:10) nakon prve dvominutne pauze.

Međutim, na poluvremenu je Student imao poen prednosti (28:27). Do kraja treće dionice prednost Studenta povećala se na 11 razlike, pa je tu sve već bilo gotovo.

Sejfić je s 22 poena vodio domaću ekipu, a poenima je dodao i 13 skokova. Radić je kod gostiju ubacio 15, Biloš je dodao 14 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar je sa 82:68 slavio u Hadžićima protiv Bošnjaka. Trebinjci su bili uvjerljivi, a Šakotić je bio najbolji sa 19 poena. Đurasović je dodao 15 poena. Rešidović je bio raspoložen u domaćim redovima sa 24 poena. 

Mladost je u Mrkonjić Gradu savladala Vardu sa 89:77. Knežević je kod domaćih ubacio 19 poena, Radukić 18, a Svilar 14 poena. Pajović je na drugoj strani ubacio 23, Dželetović 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.