Lewisu suspenzija od 10 utakmica

Košarkaš Magica pao na doping testu

Lewisu suspenzija od 10 utakmica

Adnan Beganović

Košarkaš Orlando Magica, Rashard Lewis, suspendovan je na deset utakmica zbog povišenog testostorona u krvi tokom testiranja u prošloj sezoni.

Krilni igrač Orlanda na doping testiranju provedenom prošle sezone imao je u krvi testosterona više od dozvoljenog, pa je od strane vodstva NBA lige suspendovan na 10 utakmica. Ova kazna bila bi i mnogo veća da sam igrač nije priznao da je uzeo dodatak ishrani za koji nije znao da sadrži supstancu zabranjenu od strane NBA lige.

„Preuzimam potpuno odgovornost i prihvatam kaznu. Želim se izvinuti navijačima Magica i saigračima što se to dogodilo i što nisam pažljivo proučio sve sastojke. Nadam se da će svaki sportaš iz mog primjera naučiti da prije uzimanja određenih dodataka prehrani mora kontaktirati stručnjake iz tog područja“, stoji u saopštenju Lewisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.