Veliki povratak braće Ball u Evropu
Ruski velikan želi poznatu braću

Želi ih Khimki

Veliki povratak braće Ball u Evropu

M. Šljivak

Braća Ball, LiAngelo i LaMelo, mogli bi ponovo zaigrati u Evropi.

Interes za njihovim uslugama pokazao je ruski velikan Khimki. Iako ponuda nije još uvijek zvanična, očekuje se da bude u narednim danima i kontroverzna braća bi mogla ponovo put Evrope.

Njihov dolazak u redove litvanskog Vytautasa prošle sezone privukao je veliku pažnju. Od košarkaških vještina nisu pokazali previše, te su se prije raja sezone vratili u SAD.

LiAngelo (19) se prijavio i za NBA draft, ali nijedan tim ga nije izabrao, dok je 17-godišnji LaMelo individualno trenirao tokom proteklih mjeseci.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ako potpišu za Khimki, oni će vjerovatno biti članovi drugog tima koji igra rusko prvenstvo. Moskovljani imaju dva rostera zbog velikog broja utakmica u Euroligi i VTB ligi, pa su jednostavno primorani da imaju posebnu ekipu za prvenstvo.

Tamo će vjerovatno biti i braća Ball koji će sasvim sigurno privući veliku pažnju javnosti, ali je izvjesno da nijedan neće biti zvijezda kao stariji brat Lonzo, koji je član Los Angeles Lakersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi