Lice koje otkriva gdje će Luka Dončić igrati naredne sezone
Slovenac ima sezonu za pamćenje u dresu Reala (Foto: EPA)

NBA liga čeka Slovenca

Lice koje otkriva gdje će Luka Dončić igrati naredne sezone

M. Šljivak

Luka Dončić biće među najvećim zvijezdama predstojećeg NBA drafta koji će se 21. juna održati u Brooklynu.

Mladi Slovenac je ove sezone pokupio apsolutno sve moguće individualne nagrade, osvojio je Euroligu sa Realom, a od naredne sezone ga vjerovatno gledamo u NBA ligi.

Dončić će, već je to izvjesno, biti Top 3 pik na predstojećem draftu, a slika koja nam dolazi iz Madrida vjerovatno otkriva i tim koji će ga draftovati.

Na tribinama dvorane u Madridu pojavio se generalni menadžer Sacramento Kingsa Vlade Divac koji je očigledno u Madridu želio da vidi Dončića na djelu.

I imao je šta da vidi. Za 27 minuta Dončić je ubacio 14 poena uz sedam skokova i asistencija, pa neće čuditi ako Sacramento drugim pikom 21. juna odabere 19-godišnjeg Slovenca.

Phoenix Sunsi su već odlučili da će njihov izbor biti centar univerziteta Arizona DeAndre Ayton, a potom će biti na potezu Sacramento, Atlanta i Memphis.

Pred Kingsima je jako teška odluka jer je draft zaista pun kvalitetnih košarkaša, ali čini se kako su i oni jako blizu odluke - odabira Luke Dončića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti