Znate li gdje je završio dres u kojem je Luka Dončić postao prvak Evrope?

Svaka čast mladom Slovencu

Znate li gdje je završio dres u kojem je Luka Dončić postao prvak Evrope?

Edmir Škorić

Slovenački košarkaški dragulj Luka Dončić odlučio je da dresove u kojima je postao prvak Evrope pokloni majci pokojnog Dražena Petrovića.

Dončić je u Beogradu osvojio naslov evropskog prvaka u nedjelju navečer s Real Madridom, a nekoliko mjeseci ranije je osvojio titulu sa Slovenijom na Eurobasketu.

Odlučio se mladi košarkaš, kome se predviđa i bogata NBA karijera, dresove u kojima je stigao do velikih naslova pokloniti Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.

"Čestitamo ovim putem Realu iz Madrida na osvojenoj tituli prvaka Eurolige, a Luka Dončić na MVP titulama regularnog dijela i Final foura u Beogradu. Također se zahvaljujemo mladom Slovencu što nam je poslao svoj potpisani dres koji će od sada biti izložen u našem muzeju uz dresove ostalih velikana svjetske košarke", napisali su iz Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi