"Liga 6 nikad izjednačenija"

Muhamed Pašalić za SportSport.ba

"Liga 6 nikad izjednačenija"

Prvog dana dana idućeg vikenda počinje dugoočekivana košarkaška Liga 6. Unija je to kvalitete iskristalizovane kroz nadmetanje u Ligi 13.

Kada Bosni, Borcu, Mladosti i Čapljini dodamo Igokeu i Široki koji su, mada to niko nije očekivao, postigli zapažene uspjehe u NLB Ligi, onda eto razloga da svi zaljubljenici u košarku dođu na svoje.

Upravo je jedan itekako obečavajući razlog koji nam daje nadu da ćemo gledati kvalitetnu košarku, a leži u činjenici da smo svi zaista pomislili da Široki i Igokea ne mogu ostvariti tako značajan uspjeh u Jadranskoj Ligi. Kad ono, Široki koji je po svim prognozama trebao biti ubjedljivo zadnji, to "zadovoljstvo" prepušta Zadru, a sam sebi donosi respektabilnih 12 pobjeda i 9. mjesto.

Ili Igokea, koja onako rutinerski igra protiv euroligaša. Da li je neko pomislio da ćemo Bosnu gledati na prvom mjestu Lige 13. Naravno da nije! Studente smo već odavno otpisali, a oni su nas tako razuvjerili. Tek Mladost, Čapljina i Borac. Svi naši klubovi, uz minimalna ulaganja i maksimalne financijske probleme ostvarili su rezultate za čistu desetku.

Ukoliko neko ne vjeruje, neka pogleda i pregleda štampu i portale kod susjeda. Mnogi spominju naše ekipe kao primjer koliko se može uz tako mala ulaganja. Žestoke se kritike pišu na račun Zadra koji je zadnji na tabeli NLB-a, a spominje se i Cibona koja je za malo mogla biti i predzadnja. Kao primjer dobrog rada spominje se Široki i njihovi ovosezonski rezultati. Kad god pomislimo da je naš sport na konopcima, dogode se upravo ovakvi primjeri koji nam kažu da zaista postižemo maksimum u ovakvim negativnim okolnostima.

Već na samom startu je utakmica koja će mnogo toga pokazati, Igokea - Bosna. Sasvim dovoljan razlog da porazgovaramo sa Muhamedom Pašaliem, prvotimcem Studenata.

"Već u prvom kolu se sastajemo ako ne sa najboljom ekipom u našoj zemlji, a onda sigurno sa drugom ekipom po jačini kod nas. Mi ćemo naravno krenuti u taj susret sa maksimalnom željom za pobjedom, a sve će se na kraju vidjeti između one četiri linije. Kada bih tražio mane u momčadi Igokee trebalo bi mi dosta vremena, ali moje mišljenje je da mnogo zavise o raspoloženju jednog igrača Briana Chasea. Sve u svemu, u jedno sam siguran, Igokea je fizički najdominantnija ekipa u Ligi 13. Ipak, ako bi zaustavili Chasea, onda ko zna", kaže ovaj borbeni i uvijek požrtvovani košarkaš u timu Dejana Parežanina.

Nismo mogli izbjeći pitanja vezana za Širokobriježane koji će u prvom kolu dočekati Čapljinu. Sudeći prema odgovoru Pašalić kao da malu prednost u Ligi 6 daje upravo Širokom Brijegu.

"Oni su već po mom ukusu. U Širokom je dobro ukomponovana mladost i iskustvo. Njihov trener je dobro posložio ekipu i zaista su veoma kvalitetni. Kod kuće mogu mnogo, treba sačekati i vidjeti kako će se ponašati na gostovanjima. Ne treba zaboraviti da smo u Kupu BiH od njih izgubili samo četiri razlike. Sigurni smo da se možemo nositi i sa najjačim ekipama u BiH. Kada su u pitanju Borac, Čapljina i Mladost, mišljenja sam da treba sačekati prvih par kola za prve prognoze. U Ligi 6 uvijek bude 2-3 iznenađenja, a tako će biti i ovaj put. Zaista sam siguran u to, da su timovi u ovogodišnjoj završnici izuzetno izjednačeni" rekao je na kraju ovog razgovora Muhamed Pašalić.

.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije