LIGA 8 - LIVE!

LIGA 8 - LIVE!

KK Bosna - KK Sloboda 95:71
KRAJ

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 84:85
KRAJ

U neizvjesnoj završnici u Mostaru pobjedu je slavila Igokea. Vuksanović je pogodio samo jedno slobodno bacanje za prednost Aleksandrovčana od 85:84, a na drugoj strani Džidić je promašio oba penala dvije sekunde prije kraja nakon prekršaja Bocke, što je bio znak za početak slavlja Aleksandrovčana.

KK Bosna - KK Sloboda 95:71
KRAJ

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 84:84
40. min.

Tomović je pogodio oba slobodna bacanja i osam sekundi do kraja rezultat je izjednačen. Igokea ima  napad za pobjedu.

KK Bosna - KK Sloboda 95:71
KRAJ

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 82:84
40. min.

Serijom od 6:0, Igokea je ponovo u prednosti. Deset sekundi prije kraja susreta Igokea ima prednost od dva poena, ali je lopta za Zrinjski. Domaći trener pozvao je time out, kako bi organizovao posljednji napad za izjednačenje, ili eventualnu pobjedu...

KK Bosna - KK Sloboda 95:71
KRAJ

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 79:74
37. min.

Utakmica u Skenderiji je završena, kao što se i očekivalo trijumfom Bosne. Sa druge strane, Tuzlaci su upisali treći uzastopni poraz.

KK Bosna - KK Sloboda 93:70
38. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 79:74
37. min.

Dok je pitanje pobjednika u Sarajevu riješeno u Mostaru je mnogo neizvjesnije. Zrinjski na nešto manje od tri minute do kraja ima pet poena prednosti.

KK Bosna - KK Sloboda 93:70
38. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 74:67
36. min.

Sloboda pravi seriju od 7:2 i smanjuje zaostatak na 23 poena. Razigrao se Albijanić koji je u posljednjoj dionici ubacio deset poena.

KK Bosna - KK Sloboda 91:63
35. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 74:67
36. min.

Mostarci povećavaju svoju prednost, a Igokea nije iskoristila posljednji napad za smanjenje rezultat. Neprecizan je bio Castlle.

KK Bosna - KK Sloboda 91:63
35. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 67:63
33. min.

Sloboda je vezala dvije uzastopne trice i tako bar donekle popravila loš dojam. Halilović je dobio petu ličnu grešku i za njega je utakmica završena.

KK Bosna - KK Sloboda 86:51
30. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 67:63
33. min.

U Mostaru se igra u serijama. Prvo je Igokea napravila seriju od 4:0, a domaći su uzvratili serijom od 5:0, pa i dalje čuvaju rezultatsku prednost.

KK Bosna - KK Sloboda 86:51
30. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 62:59
30. min.

Završena je treća četvrtina i u Mostaru. Igokea je mini serijom od 4:0 uspjela poravnati rezultat, ali je Sesar trojkom sa zvukom sirene donio novu prednost Mostarcima.

KK Bosna - KK Sloboda 86:51
30. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 58:54
28. min.

Serijom od 10:2, Zrinjski je prešao u vodstvo, a dvije minute prije kraja treće četvrtine rezultat je 58:54 u korist  Zrinjskog. 

U Skenderiji završena treća četvrtina. Ikonić i dalje briljira i sada je najbolji strijelac utakmice sa 21 poenom.

KK Bosna - KK Sloboda 72:47
27. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 44:49
22. min.

Goran Ikonić je nastavio sa dalekometnom paljbom. Ubacio je četvrtu tricu, a nakon toga ukrao je loptu i asistirao Šehoviću koji je polaganjem završio akciju. Trener Slobode ponovo je pozvao time out.

KK Bosna - KK Sloboda 60:43
23. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 44:49
22. min.

Perišić je trojkom smanjio zaostatak Slobode koja je bila u minusu od 20 poena. Bosna drže konce igre u svojim rukama i samo je pitanje sa koliko razlike će večeras ostvariti trijumf.
KK Bosna - KK Sloboda 58:40
20. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 44:49
22. min.

Nastavljena je utakmica u Mostaru, gdje se trenutno igra 23. minut. U dosadašnja dva minuta oba tima iskoristili su po jedan napad. Prvo je Peraica smanjio na 44:47, a nakon toga Matić je ponovo donio Aleksandrovčanima prednost od pet poena.

KK Bosna - KK Sloboda 58:40
20. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 42:47
20. min.

Završena su poluvremena na obje utakmice 3. kola Lige 8. U posljednjem napadu Vučurović je pogodio trojku čime je nastavio odličan postotatk šuta za tri poena (3 od 4). Najefikasniji igrač utakmice je Jovanović sa 18 poena, a u redovima Bosne najviše su postigli Ikonić i Vučurović, po 13.   

U zadnjoj minuti castlle pogodio dva bacanja, a nakon toga Ćešković tricom smanjio na minus pet, a Castlle je promašio trojku za prednost od osam poena.

KK Bosna - KK Sloboda 51:32
17. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 37:43
19. min.

Goran Ikonić podigao je publiku na noge, nakon što je ukrao jednu loptu i atkartivnim zakucavanjem iza leđa povosio prednost Bosne na "plus 19".

Mostarci su konsolidovali redove i na minut do kraja stigli na zaostatak od šest poena.

KK Bosna - KK Sloboda 44:29
16. min.

KK Zrinjski - KK Igokea Partizan 31:42
18. min

Atraktivnim zakucavanjima Zimića i Vučurovića Bosna je povisila prednost na 15 poena. KOd Slobode i dalje aktivan samo Jovanović, koji je trenutno najefikasniji igrač utakmice sa 15 poena.

U Mostaru gosti iz Aleksandrovca vode rezultatom 42:31, a najraspoloženiji je Terell Castle. 

KK Bosna - KK Sloboda 34:18
13. min.

I u nastavku susreta Studenti su nastavili rešetati koš Tuzlaka. Bosnini igrači ubacili su tri uzastopne trice. Dva puta to je pošlo za rukom Goranu Ikoniću, dok je jednu pogodio Božo Đurasović.

Trojkom je odgovorio i Jovanović, ali očito da je samo on raspoložen u redovima Slobode, pa je već sada izvjesno da će Tuzlaci teško zaustaviti pobjednosnu seriju aktuelnog prvaka naše zemlje. 

KK Bosna - KK Sloboda 25:15
10. min.

Završena je prva četvrtina u Sarajevu, a Bosna ima deset poena prednosti (25:15). Najefikasniji igrač utakmice je Đorđević koji je ubacio deset poena, dok je Ivanović dodao osam koševa. Sa druge strane najefikasniji je Zlatko Jovanović koji je ubacio sedam poena.

KK Bosna - KK Sloboda 16:7
6. min.

Bosna je nastavila sa uspješnom realziacijom. Đorđević je nakon tri asistencije, sada stvari uzeo u svoje ruke. Oduzeo je loptu Jovanoviću i položio za prednost Studenata od devet poena (16:7).
Trener Slobode pozvao je time out.

KK Bosna - KK Sloboda 12:6
5. min.

Ivanović je vratio Bosnu u utakmicu. Ivan Ivanović je postigao sedam uzastopnih poena, na asistencije Đorđevića i Bosna trenutno ima šest poena prednosti.

KK Bosna - KK Sloboda 0:0
0. min.

U Sarajevu i Mostaru za nekoliko trenutaka počinju susreti 3. kola košarkaške Lige 8. U preostala dva susreta sastaju se Borac Nektar i Leotar (20 sati), te Hercegovac i Šioki Eronet (sutra, 19 sati).

U Skenderiji se okupilo oko 500 gledalaca, koji će bodriti Bosnu koja juriša na treću pobjedu uLigi 8. Bosna će nastupiti u najjačem sastavu, a treba napomenuti da je na tribinama i Bogdan Tanjević, proslavljeni stručnjak koji je Bosnu prije 30. godina odveo na krov Evrope.

3. minuta - Tuzlaci su bolje otvorili utakmicu i trenutno vode rezultatom 6:5. Loša informacija za Bosnine navijače je i činjenica da je Ovčina već napravio dvije lične greške, od toga jednu namjernu nad Lerićem.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.