Lillarda naljutile sudije, odlične partije Bojana i Bogdana Bogdanovića

Uzbudljivo u NBA ligi

Lillarda naljutile sudije, odlične partije Bojana i Bogdana Bogdanovića

U noći sa petka na subotu u NBA ligi je odigrano sedam mečeva, a posljednji od njih je bio duel Utah Jazza i Portland Trail Blazersa u Salt Lake Cityju.

Iako su početkom treće četvrtine Trail Blazersi imali +16, domaći tim je uspio preokrenuti i na kraju slaviti rezultatom 117:114.

Jazz je u zadnjoj dionici uspio stići do +7, ali se svejedno ušlo u neizvjesnu završnicu, u kojoj je bilo dosta negodovanja zbog možda i ključne odluke sudija.

Naime, 13.5 sekundi prije kraja regularnog toka meča Damian Lillard je krenuo na polaganje, a koš iz ove akcije bi donio Portlandu poravnanje - 116:116.

Njegov pokušaj blokira Gobert, ali su svi u gostujućem taboru bili sigurni da će poeni biti priznati zbog silazne putanje. To se, međutim, nije desilo, a zbog odluke sudija da ne priznaju poene je posebno bijesan bio sam Lillard, pa je došlo do podizanja tenzija na parketu.

Nekoliko sekundi kasnije Bojan Bogdanović staje na liniju za slobodna bacanja, pogađa jedno i postavlja konačnih 117:114.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Damian Lillard koji je ubacio 42 poena, dok je njegov saigrač CJ McCollum dodao 27.

Kod Jazza se ponovo istakao Bojan Bogdanović sa 27 poena.

Zanimljivo je sinoć bilo i u Washingtonu gdje je neizvjesan duel domaćih Wizardsa i Dallas Mavericksa riješio Bradley Beal.

Beal je, naime, dvije desetinke prije kraja poentirao za konačnih 119:118 i pobjedu svojih Wizardsa. On je bio i najefikasniji pojedinac meča sa 29 postignutih poena.

Sacramento Kingsi su na svom parketu dosta lako savladali Miami Heat. Konačni rezultat je glasio 107:95, a Kingse je do pobjede predvodio Bogdan Bogdanović koji je ubacio 23 poena.

Svi rezultati NBA utakmica odigranih u noći sa petka na subotu:

76ers - Grizzlies 119:107
Wizards - Mavericks 119:118
Celtics - Hawks 112:107
Pacers - Raptors 106:115
OKC - Pistons 108:101
Suns - Rockets 127:91
Kings - Heat 105:97
Jazz - Trail Blazers 117:114

Promo

Top Komentari

arca
Klasicna kradja .Ovo bi i u Bosni priznali.
0 0
makelele
Lilard najbolji PG nba lige!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi