Limoges okrenuo Unicaju, Alba pala tek u završnici

Dosta gužve u grupi B

Limoges okrenuo Unicaju, Alba pala tek u završnici

Limoges je poprilično daleko od plasmana u TOP 16, ali je večerašnjom pobjedom protiv Unicaje 67:64 francuski sastav zadržao kakvu, takvu nadu. Francuzi su u još jednoj utakmici sa puno oscilacija napravili preokret i stigli su do svoje druge ovosezonske pobjede u Euroleague.

Unicaja je imala utakmica pod kontrolom cijelo prvo poluvrijeme. Prvo + 9 nakon deset minuta, na poluvremenu i još većih + 13, ali se Limoges nije predao. Smith je pogodio tricu, pa dvicu, Batista je uvezao četiri poena za 41:41, dvije minute prije kraja treće četvrtine. Limoges je u tom periodu
napravio deset razlike.

Bez obzira na povratak Limogesa, Unicaja je još uvijek održavala kakvu, takvu prednost, sve do posljednje četiri minute. Tada Moerman pogađa svoju prvu tricu, Smith pogađa još jednu za 58:56 i onu super važnu 59 sekundi prije kraja za + 2 Limogesa. Na drugoj strani ispucavaju se Toolson, Granger, što kažnjava Moerman sa linije slobodnih bacanja. Imali su gosti dvije lopte za produžetak, ali nisu pogodili Suarez, odnosno Toolson.

Jamar Smith je sa 18 poena i četiri trice bio čovjek odluke, Batista je također bio odličan sa 14 poena uz perfektnih 6/6 za dva poena. Kod Unicaje su dvocifreni bili Marković sa 11 i Toolson sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi nije dozvolio iznenađenje, ali krajnjih 95:89 pokazuje kako je Alba bila vrlo neugodan i opasan protivnik. Ekipa Saše Obradovića se vratila sa -10 u drugoj četvrtini na +4, sve do dvije i pol minute prije kraja je utakmica bila u egalu. Do tada nevidljivi Pargo je sa dvije trice osigurao šest poena prednosti, Tyus je dodao dva nakon promašaja Hammondsa i utamica je odlučena. Kada je bilo potrebno Landesberg je ubacio dva bacanja 11 sekundi prije kraja.

Devin Smith je bio prvi strijelac Maccabija sa 26 poena, Randle je postigao 21. Petorka dvocifrenih kod Albe je bila ravnomjerno raspoređena, predvodio ih je McLean sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.