Linsanity stiže u Los Angeles

Lin u Lakersima

Linsanity stiže u Los Angeles

Midhat Šljivak

Senzacija NBA lige iz sezone za nama Jeremy Lin mogao bi pojačati ekipu Los Angeles Lakersa ovog ljeta.

Prema navodima američkih medija Lakersi će ubrzo krenuti u akciju dovođenja Lina, koji je u prošlosezonskom trijumfu Knicksa nad Lakersima u Madison Squere Gardenu ubacio 38 poena, čime je kupio čelnike "jezeraša", ali i velikog dijela navijača širom svijeta.

Lin je sa New Yorkom u decembru potpisao kratkotrajni ugovor kao privremeno riješenje. no oduševio je košarkaški svijet svojim igrama, te je sada prava jagma NBA timova za njim. Osim što donosi novi kvalitet u igri za Linom dolazi i veliki broj sponzora sa tržišta Azije.

On bi u Lakersima trebao zamijeniti Ramona Sessionsa koji je odbio produžiti ugovor s timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.