Lloyd Pierce novi trener Atlanta Hawksa

Prvi samostalni angažman

Lloyd Pierce novi trener Atlanta Hawksa

Na klupi Atlanta Hawksa u narednoj sezoni će biti dosadašnji asistent Philadelphije Lloyd Pierce.

Pierce na klupu Atlanta Hawksa dolazi kao zamjena za Mikea Budenholzera, a sa čelnicima kluba je dogovorio potpis ugovora na tri godine, s opcijom produženja na četvrtu.

"Lloyd je idealno rješenje za nas, ispunjava sve uslove, veoma smo uzbuđeni što će voditi naš tim u budućnosti", izjavio je generalni menadžer Atlanta Hawksa Travis Schlenk.

Ni sam Pierce nije skrivao zadovoljstvo zbog prvog samostalnog posla u trenerskoj karijeri.

"Čast je biti novi trener Atlante, ovo je dan za koji sam jako dugo radio. Ovo je savršena prilika za mene i jedva čekam da se bacim na posao", kazao je, između ostalog, Pierce.

U prošlosti Pierce je osim u Philadelphiji kao pomoćni trener radio još u Memphisu, Golden State Warriorsu i Clevelandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti