Novi poredak za NBA Draft nakon bacanja novčića

Konačni redoslijed pickova će se znati 15. maja

Novi poredak za NBA Draft nakon bacanja novčića

NBA je objavila rezultate "bacanja novčića" u slučajevima u kojima su timovi imali identičan omjer nakon regularnog dijela sezone, pa je danas poznat novi poredak za NBA Draft 2018.

Odlučivanje između Dallas Mavericksa i Atlanta Hawksa, dvije ekipe koje su sezonu završila sa omjerom 25-48 je imalo najviše uticaja na vrh Draft poretka. Mavericksi su tako sada treći na listi, te samo Phoenix i Memphis imaju više šansi da pobijede na "draft lutriji" i dođu do prvog picka.

Mavsi tako imaju 13.8% šansi da će slaviti na lutriji, dok Hawksi imaju 13.7% šansi.

Drugi spor za "lottery pick" je bio između Sacramenta i Chicaga, a Bullsi su na kraju imali više sreće, pa su preuzeli 6. pick. Obje ekipe imaju identične šanse (5.3%) da biraju prve na predstojećem Draftu.

Najveća "gužva" je bila za izbore od 20 do 23 pozicije prve runde Drafta jer su čak četiri ekipa sezonu završile sa omjerom 48-34. Treba istaći da je OKC dobila pravo na 20. pick, ali isti pripada Minnesota Timberwolvesima.

Poznat je dakle preliminari poredak pickova u prvoj rundi Drafta, ali će zvanični poredak prvih 14 timova biti poznat 15. maja nakon lutrije u Chicagu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi