Lojo: Zaigrali smo mnogo bolje u odbrani, drago mi je zbog visoke koš razlike

Selektor bh. košarkaške reprezentacije

Lojo: Zaigrali smo mnogo bolje u odbrani, drago mi je zbog visoke koš razlike

Samir Mlaćo

Nakon visoke pobjede nad Islandom 97:67, selektor naše ženske košarkaške reprezentacije Goran Lojo nije krio zadovoljstvo.

Naše cure su se probudile u drugom poluvremenu, te pružile sjajnu partiju, što govori i rezultat na kraju ovog kvalifikacijskog meča.

"Nakon prvih 20 minuta utakmica je bila neizvjesna, a sam i prije govorio da je island nezgodna ekipa koja je 30 minut adržala u egalu Crnu Goru i Slovačku. Nakon poluvremena zaigrali smo mnogo angažovanije u odbrani i to je donijelo da je utakmica bila riješena na kraju treće četvrtine. Drago mi je da je prednost rasla jer u slučaju našeg plasmana na drugo mjesto odlučivat će i ukupna koš razlika", kazao je selektor Lojo te dodao.
"Malo nisam zadovoljan igrom u prvih 20 minuta, ali nakon izlaska iz svlačionice cure su sve ispoštovale i rezultat je na kraju kakav jeste".

U našoj selekciji večeras je briljirala Marica Gajić sa 31 poenom dok je Kapor dodala 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti