Lonzo Ball najkorisniji igrač Ljetne lige
Foto: Twitter

2. pick ovogodišnjeg NBA drafta opravdava očekivanja

Lonzo Ball najkorisniji igrač Ljetne lige

Trenutno se igra finale NBA Ljetne lige između Los Angeles Lakersa i Portland Trail Blazersa, a košarkaš Lakersa, 2. pick na ovogodišnjem NBA draftu, Lonzo Ball je proglašen najkorisnijim igračem ovog turnira.

Ipak, Ball neće biti u mogućnosti pomoći svojoj ekipi u finalu Ljetne lige, jer je primoran biti van parketa zbog istegnuća lista desne noge.

Lonzo Ball je, svejedno, tokom trajanja Ljetne lige pokazao da se radi o zaista talentovanom košarkašu.

Iako je njegov debi u dresu Lakersa bio izuzetno loš, on je nakon toga popravio utisak, te je tokom Ljetne lige u prosjeku bilježio 16.3 poena, 9.3 asistencija i 7.7 skokova.

U najboljoj petorci Ljetna lige osim Lonza Balla, svoje mjesto su našli i Josh Jackson, Dennis Smith Junior, Caleb Swaningan, te John Collins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi