Loša partija Nurkića u porazu od Memphisa

Denver poražen sa 92:81

Loša partija Nurkića u porazu od Memphisa

Denver Nuggetsi su na gostovanju protiv Memphisa upisali svoj 39. poraz u sezoni. Drugoplasirani tim Zapada bio je bolji rezultatom 92:81.

Trener Hunt je pred ovaj susret odlučio odmarati nekoliko važnih igrača poput Lawsona, Farieda i Gallinarija, pa poraz od Memphisa ne treba previše čuditi.

Denver je ipak većim dijelom susreta bio ravnopravan konkurent, a u pojedinim trenucima treće četvrtine je čak imao i minimanu prednost. Ipak, posljednja dionica je u potpunosti pripala Memphisu koji je tek tada riješio pitanje pobjednika.

U startnoj petorci gostiju se ponovo našao naš Jusuf Nurkić, koji je sinoć pružio partiju za zaborav. Za nešto manje od 20 minuta na parketu, Nurkić je ubacio svega dva poena (0/2 iz igre, 2/4 slobodna bacanja), uhvatio je tri defanzivna skoka i napravio jednu blokadu nad Randolphom.

Bh. centar je od početka ušao u problem sa ličnim greškama, a pet ih je sakupio već sredinom treće četvrtine.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Randolh sa 21 poenom i 16 skokova, dok je goste predvodio Nelson koji je ubacio 24. Marc Gasol je ubacio 14 poena, a Beno Udrih 9.

NBA:

Memphis - Denver 92:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.