Lowry i DeRozan vodili Raptorse do poravnanja protiv Cavsa

Toronto izjednačio na 2:2

Lowry i DeRozan vodili Raptorse do poravnanja protiv Cavsa

Košarkaši Toronto Raptorsa poravnali su rezultat u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige protiv Cleveland Cavaliersa na 2:2 poslije pobjede na domaćem parketu rezultatom 105:99.

Raptorsi su nešto bolje ušli u meč te su poveli 27:24 nakon prve dionice. Druga četvrtina bila je možda i ključna za cijeli meč, a nju su domaći riješili u svoju korist sa čak 13 poena razlike (30:17).

Cleveland se donekle uspio vratiti u meč u drugom poluvremenu kada su smanjili prednost Raptorsa, ali do potpunog preokreta nisu mogli.

Toronto su do trijumfa vodili Lowry i DeRozan sa 35, odnosno 32 poena, dok je s druge strane LeBron James ubacio 29 koševa uz devet skokova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi