Luda noć Drummonda, Charlotte spasio čast domaćih ekipa

NBA liga

Luda noć Drummonda, Charlotte spasio čast domaćih ekipa

U noći sa utorka na srijedu je odigrano sedam utakmica u NBA ligi. Zanimljivo, gosti su slavili u šest, dok je jedini uspješan domaćin bila ekipa Charlottea.

Charlotte Hornets je pred svojim navijačima savladao Chicago rezultatom 130:105, i to nakon što je već u prvoj dionici dao doznanja protivniku šta ga čeka. Od starta su Hornetsi nametnuli svoj tempo i sasvim zasluženo došli do svoje prve pobjede u sezoni. Najefikasniji igrači u pobjedničkom sastavu bili su Lamb i Batum (20 i 18 poena), dok je Butler iz Chicaga ubacio 26 poena.

Indiana je upisala gostujuću pobjedu nad Detroitom (94:82), uz 23 poena Rodneyja Stuckeyja. Pistonsima nije pomogao ni raspoloženi Andre Drummond, koji je meč završio sa 25 poena i nevjerovatnih 29 skokova.

Atlanta je predvođena Teagueom (26 poena) stigla do pobjede nad Miamijem (98:92), dok je Orlando bio bolji od New Orleansa (103:94). U pobjedničkom timu su se najviše istakli Evan Fournier (30 poena) i Nikola Vučević (22 poena, 13 skokova), dok je poraženi tim domaćih predvodio Gordon (21 poen).

U jednoj od zanimljivijih utakmica noći, Toronto je kao gost savladao Dallas rezultatom 102:91, a utakmica je riješena u četvrtoj četvrtini. Lowry je sa 27 poena bio najefikasniji igrač utakmice ispred klupskog kolege DerRozana (20 poena), te Scole iz Indiane (19 poena).

Memphis je rezultatom 103:89 bio bolji od Sacramenta uz 20 poena Randolpha, dok su Lakersi upisali svoj četvrti poraz u isto toliko utakmica.

Ovoga puta je u Staples Centru slavio Denver (120:109), kojem je to bio drugi trijum u ovoj sezoni. Domaće je predvodio raspoloženi Clarkson (30 poena), dok je u ekipi Nuggetsa najviše pokazao Faried (28 poena, 15 skokova). Vrijedi istaći i da je Kobe Bryant još jednom potvrdio da je fan forme, jer je za nešto manje od 30 minuta na parketu ubacio samo 11 poena (4/11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije