Ludilo Russella Westbrooka za NBA historiju
Zvijezda Thundera je prošlu sezonu završio sa triple-double učinkom po statistici. I ove sezone radi prava čuda na parketu i ruši sve moguće rekorde

NBA liga

Ludilo Russella Westbrooka za NBA historiju

M. Šljivak

Russell Westbroook ispisao je sinoć historiju NBA lige zaista spektakularnom utakmicom.

Iako je njegova Oklahoma City Thunder poražen na gostovanju u Smoothie King Centru od New Orleans Pelicansa 131:122, čudesni Westbrook je ispisao historiju NBA lige, ali i franšize.

Za 39 minuta na parketu Westbrook je ostvario 11. uzastopni triple-double u NBA ligi. Imao je 44 poena (18/30), 14 skokova i 11 asistencija.Tako je nadmašio legendarnog Wilta Chamberlaina sa kojim je dijelio rekord sa deset triple-double učinaka, te je ispisao historiju NBA lige.

Također, Westbrook je postao najbolji strijelac franšize Thundera, te Seattle Sonicsa koju su naslijedili u ligi, a ukupno je ubacio 18.247 poena i nadmašio je legendarnog Garyja Paytona.

Sve ovo Thunderu nije bilo dovoljno da savladaju Pelicanse koje je do trijumfa vodio Julius Randle sa 33 poena i 11 skokova, dok je poen manje ubacio Jrue Holiday.

Treba istaći svakako da je prva zvijezda Pelicansa Anthony Davis napustio ovaj meč zbog povrede ramena.

Orlando Magic je na svom parketu sinoć demolirao Charlotte Hornetse rezultatom 127:89.

Tarrence Ross sa 21 poenom i Nikola Vučević sa 17 poena i 11 skokova vodili su Magic do trijumfa, a kako su lošu noć imali Hornetsi imali govori podatak da je Malik Monk kod ovog tima bio najefikasniji sa 15 poena.

Kemba Walker je odigrao užasan meč. Ubacio je 10 poena, a šutirao je groznih 4 od 20.

New York Knicksi do sinoć su bili najlošiji tim lige, ali pobjedom u Atlanti kod Hawksa 91:106 to su mjesto prepustili Phoenix Sunsima.

Do trijumfa je tim iz Velike jabuke vodio Dennis Smith JR sa 19 koševa, dok je Dedmon kod Atlante ubacio 21.

NBA liga:

New Orleans - Oklahoma 131:122
Orlando - Charlotte 127:89
Atlanta - New York 91:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi