Ludilo u Nišu: Partizan u holivudskoj završnici pobijedio Crvenu zvezdu
Nevjerovatna utakmica u Čairu donijela je pobjedu Partizana. Crno-bijeli su odbranili trofej Kupa Srbije (Foto: ABA)

Nevjerovatna završnica

Ludilo u Nišu: Partizan u holivudskoj završnici pobijedio Crvenu zvezdu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća nakon što su danas u  Nišu savladali velikog rivala Crvenu zvezdu rezultatom 76:74.

Zaista nevjerovatan meč odigrala su ova dva tima, a sve je riješeno u posljednjoj stotinci utakmice sa linije slobodnih bacanja.

Većim dijelom utakmice igrala se izjednačena košarka. Parizan je na poluvremenu imao plus četiri 37:33, ali je prava ludnica viđena tek u samom finišu.

Na dvije sekunde prije kraja Partizan je imao 74:72, Dobrić je promašio dva bacanja, ali je skočio u napadu i pogodio je za izjednačenje rezultata na 74:74.

Partizanu je ostalo dvije sekunde za napad. Jock Landale je fauliran sa zvukom sirene ispod koša od Barona i Partizan je dobio šansu za pobjedu.

Landale pogađa oba bacanja i donosi Partizanu novi naslov pobjednika Kupa Srbije.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Alex Renfroe i Jock Landale sa po 18 koševa, a bivši bh. reprezentativac je dodao još 10 skokova i sedam asistencija. Amar Gegić je igrao pet minuta i nije se upisao u strijelce.

Kod Zvezde Billy Baron je ubacio 18, a po 17 su dodali Davidovac i Ragland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi