Crvena zvezda furioznom igrom u posljednjoj četvrtini stigla do finala
Utakmica je bila neizvjesna do posljednje četvrtine

Kup Radivoja Koraća

Crvena zvezda furioznom igrom u posljednjoj četvrtini stigla do finala

S. Pašalić

Crvena zvezda je u polufinalu Kupa Radivoja Koraća savladala ekipu Mega Bemaxa sa 92:73 i plasirala se u finale.

Početak utakmice je donio nervoznu igru i sa jedne i sa druge strane sa malo poena, a Mega je dobila ovu dionicu sa 16:12. Druga četvrtina je bila totalna suprotnost od prve, viđen je čak 51 poen, a Crvena zvezda je ovaj dio igre dobila sa 30:21 te se na poluvrijeme otišlo sa 42:37 za tim iz Beograda.

Treća četvrtina je donijela ponovo bolju igru Mege koja je dobila ovu četvrtinu sa 24:18 i pred početak posljednje četvrtine imala prednost 61:60.

Posljednja četvrrtina je donijela furioznu igru Crvene zvezde - Baron, Perperoglu i Ragland su pogađali iz svih pozicija i odveli Crvenu zvezdu na kraju do velike pobjede od 92:73.

U finalu će Crvena zvezda igrrati protiv Partizana koji je nešto ranije danas savladao FMP sa 83:71.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi