Amerikanci su za Dončića poput igračke, Slovenac je opet izvodio čuda

Igra u nevjerovatnoj formi

Amerikanci su za Dončića poput igračke, Slovenac je opet izvodio čuda

Admin Čaušević

Sa osmim triple-double učinkom ove sezone Luka Dončić je vodio Dallas Maverickse do pete uzastopne pobjede u NBA ligi. Rezultatom 129:114 pobijedeđni su Houston Rocketsi.

Dončić je u utakmicu protiv Rocketsa ušao nošen historijskim učinkom od 60 poena protiv Knicksa i opet je bio maestralan.

Sjajni Slovenac igra u životnoj formi. I protiv Rocketsa je imao niz fenomenalnih poteza, uključujući trojku sa 10-ak metara 1.5 sekundi prije kraja poluvremena.

Najbolji košarkaš Mavsa je meč okončao sa 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija za svoj osmi triple-double u sezoni i sada je najbolji po tom učinkom u cijeloj ligi ispred Nikole Jokića sa sedam triple-double učinaka.

Osim toga bivši košarkaš Reala je postao prvi igrač sa učinkom od 95 poena, 20 skokova i 20 asistencija u razmaku od dvije utakmice.

Oglasi

Inače, Mavsi su bili bolji u prve tri četvrtine kada su osigurali komforno vodstvo od 20 poena te su u posljednjoj dionici rutinski meč priveli kraju za ukupno 20 pobjedu u sezoni.

Osim Dončića vrijedi istači učinak Greena iz redova poraženih sa 23 poena, dok je Wood iz Mavsa meč okončao sa 21 poenom.

U derbiju večeri Boston Celticsi su na domaće parketu pobijedili LA Clipperse. Rezultat je glasio 116:110 poslije neizvjesne završenice.

Brown i Tatum sa po 29 poena su predvodili franšizu iz Istočne konferencije, dok se kod gostiju sa 26 poena istakao Leonard.

Julius Randle je igrao sjajan meč za New York Knickse protiv San Antonio Spursa. Postigao je 41 poena i imao 11 asistencija, ali je njegov tim na kraju poražen 122:115.

Jedini gostujući trijumf ostvarili su košarkaši Memphi Grizzliesa koji su predvođeni Brooksom (25 poena) uspjeli nadigrai Toronto Raptorrse 106:119.

Top Komentari

Zoilomas
E šta džukele uradiše od naše avlije, kad pogledaš šta smo danas mogli biti to je zastršujuče, Donćič Jovič Nurkič Musa Bogdanoviči Graza itd itd bili bi nezaustavljivi da smo ostali brača ali neeeee bitnije je klati silovati otimati pljačkati ubijati tri prsta dizati za dom spremni pjevati majku li vam ****m kopilastu.
5 0
Arnel925
Džaba mu sve nema još ni jedan prsten
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti