Luki Dončiću Dallasov fizioterapeut duguje čak 45.000 eura: "Sada svi znaju"

Loše prognoze

Luki Dončiću Dallasov fizioterapeut duguje čak 45.000 eura: "Sada svi znaju"

E. Škorić

Osim što je fantastičan košarkaš, slovenski reprezentativac Luka Dončić poznat je i kao vrhunski zabavljač.

Dončić briljira ove sezone, a njegov Dallas smješten je na peto mjesto Zapadne konferencije s omjerom 24-19. Bilo je i slabih izdanja Mavericksa, ali kada je Dončić pravi, onda oni teško gube utakmice.

Luka je trenutno na učinku od 34.3 poena, 9 skokova i 8.8 asistencija po meču. Ima izvanredne brojke, ruši razne rekorde i samo je pitanje dana kada će osvojiti naslov NBA prvaka.

Luka je pravi zabavljač u ekipi. Na treninzima često radi razne stvari kojima se drugi smiju, a također je spreman i na interne oklade sa saigračima ili uposlenicima Dallasa.

Zna da se kladi i u to hoće li da ubaci koš sa sredine terena ili čak s tribina tokom zagrijavanja.

Prema riječima poznatog novinara Brada Townsenda, Dončić je u četvrtak nakon raspucavanja priznao da mu je fizioterapeut Casey Spangler prema svim okladama dužan oko 45.000 eura.

"Dončić je preko cijelog terena vikao Spangleru: Sada svi znaju", tvrdi Townsend, koji je dodao kako mu je fizioterapeut otkrio da je taj dug sada manji od 200 dolara jer je Slovenac jako loše gađao u posljednje vrijeme.

U posljednjem meču prije dva dana protiv Los Angeles Lakersa Dončić je ubacio 35 poena uz 14 skokova i 13 asistencija.

Dallas svoj naredni meč igra u noći sa subote na nedjelju u 4 sata po našem vremenu, a rival će mu biti Portland Jusufa Nurkića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi