Dončić 'proletio' među navijače, pao na leđa, svi su bili u trenutku bili u šoku

Pružio je još jednu sjajnu partiju borbeni Slovenac

Dončić 'proletio' među navijače, pao na leđa, svi su bili u trenutku bili u šoku

S. Mlaćo
Dallas Mavericksi su sinoć poraženi od Los Angeles Clippersa (101:113) iako su u svojim redovima ponovo imali sjajnog raspoloženog Luku Dončića.

Dallas Mavericki su sinoć poraženi od Los Angeles Clippersa (101:113) iako su u svojim redovima ponovo imali sjajnog raspoloženog Luku Dončića.

Slovenac je pružio još jednu kvalitetnu partiju, ali nije imao veliku pomoć saigrača. Tokom meča imao je i zanimljiv 'susret' sa publikom, a samo je potvrdio svoju veliku borbenost.

Naime, tokom jednog napada protivnika, došao je do lopte, ali spetljao se i izgubio ravnotežu. Uspio je izbaciti loptu, ali ne i zaustaviti se. 'Proletio' je među navijače u prvim redovima i izgledalo je veoma opasno.

Svi su pritrčali da pomognu velikoj zvijezdi, s obzirom da je pao na leđa, što zna biti veoma bolno.

Oglasi

Vidljivo je bilo i po reakciji Dončića da je pad bio bolna, no pridigao se brzo i vratio na parket.

Dončić je u navedenom meču ubacio 43 poena za 42 minute i dodao 11 skokova te sedam asistencija.

Kvalitetnu noć imao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić, no njegov Portal je upisao novi poraz.

Raspoloženi Jusuf Nurkić i Damian Lillard nisu bili dovoljni Trail Blazersima da izbjegnu četvrti uzastopni poraz u NBA ligi i Orlando je iznenađujuće slavio sa 109:106.

Bh. centar je ostvario još jedan double-double učinak. Za 31 minut na parketu imao je 22 poena i 10 skokova i 50 posto šuta iz igre (7/14). Čak 18 od 22 poena ubacio je u prvom poluvremenu.

Damian Lillard predvodio je Trail Blazerse s 30 poena (12/25 FG), ali na kraju je domaći tim pretrpio još jedan poraz i nazire se već poprilična kriza u Portlandu.

Franz Wagner je vodio Orlando Magic do pobjede s 29 poena, Wendell Carter je dodao 20 poena i 10 skokova, Banchero 19, a Fultz 18 koševa.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jala BRAT srocio NASLOV..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti