Luka Dončić objasnio šta istinskoj zvijezdi znači dres reprezentacije
Foto - EPA

Nevjerovatan je

Luka Dončić objasnio šta istinskoj zvijezdi znači dres reprezentacije

Midhat Šljivak

Luka Dončić je jedan od najboljih košarkaša svijeta, ali zvijezda Dallas Mavericksa za razliku od mnogih gotovo da ne propušta nastupe u reprezentaciji Slovenije. On uživa noseći nacionalni dres, a danas je pokazao i šta za njega sveti dres i znači.

Luka Dončić već godinama predvodi reprezentaciju Slovenije iako su mu tek 24. Ostvareni su veliki uspjesi, ali nažalost po Slovence, ostali su bez borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu ove godine.

Kanada je u četvrtfinalu bila bolja. Dončić i ekipa ostaju bez medalje, a Luka je nakon svega saopštio da je uvijek tu za nacionalni tim.

"Zadovoljan sam, ali željeli smo više. Svi smo dali sve od sebe, ono najbolje. Kada dođemo u reprezentaciju u ovih mjesec, mjesec i po, činimo sve za državu...

"Mogli smo s porodicama uživati na moru. Svi smo se odrekli nečeg i veoma sam ponosan na momke. Način na koji smo radili i igrali dokazuje da smo pravi tim."

Oglasi

"Sa svim ovim emocijama dok igram za reprezentaciju morao sam biti bolji. Spreman sam dati sve od sebe i umrijeti za državu na parketu", poruka je Luke Dončića.

Jedan od najvećih košarkaša svijeta s velikim emocijama govori o nacionalnom timu i njegov mentalitet je zaista nešto posebno.

Dončić se sada okreće obavezama u NBA ligi. Uskoro počinje trening kamp Dallas Mavericksa koji će pokušati ispraviti katastrofu iz prošle sezone kada nisu uspjeli ući u doigravanju.

Luka će naravno biti kandidat za brojne nagrade i vidjet ćemo hoće li na kraju sezone neku i uloviti.

Slovenac je prošle sezone prosječno ubacivao 32.4 poena, imao je 8.6 skokova i dijelio je osam asistencija po meču.

Top Komentari

stranputica
Na dobrom si putu.....smršaj još koju kilu i prestani raspravljati sa sudijama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi