Šokantne optužbe Luke Dončića nakon poraza od Kanade: "Rekli su da ne smiju svirati..."

Tvrdi da sudije nisu pošteno sudile meč

Šokantne optužbe Luke Dončića nakon poraza od Kanade: "Rekli su da ne smiju svirati..."

Midhat Šljivak

Košarkaši Slovenije eliminisani su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od selekcije Kanade, a nakon ovog meča pred novinare je stao Luka Dončić kojem se nije dopalo suđenje, te je odlučio raskrinkati sudije ovog meča šokantnim riječima nakon utakmice.

Slovenija je poražena u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Kanade rezultatom 100:89 i ostala je bez plasmana u polufinale i duela sa Srbijom.

Tokom utakmice dosta nervoze je pokazivao Luka Dončić koji je u posljednjoj dionici i isključen, da bi nakon utakmice odlučio javno prozvati sudije i otkriti riječi koje su saopštili jednom od njegovih saigrača.

"Sudije su rekle jednom od naših igrača 'Nećemo mu svirati faul (Dillon Brooks) jer odmah kreće na nas'. To nimalo nije fer. Znam da se mnogo žalim, ali ovo nije fer", poručio je Luka Dončić.

Oglasi

Nastavio je Dončić potom upravo o Dillonu Brooksu koji ga je čuvao u ovom meču.

"Igra veoma jako kao i uvijek. Mnogi ljudi ga ne vole, ali ja izuzetno poštujem ono što radi. Radi to veoma dobro", poručio je Luka Dončić.

Treba napomenuti da je najveća zvijezda reprezentacije Slovenije nakon meča projurio pored novinara, ali se na kraju kao vođa ekipe pojavio na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U polufinalu Svjetskog prvenstva 8. septembra snage će odmjeriti Kanada i Srbija, te Sjedinjene Američke Države i Njemačka.

Top Komentari

E.Car
Luka ipak je proradila srPska krv u tebi!!! Svi su protiv vas!!!
0 4
velaMo
Igra se košarka a ne balet
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti